وکیل

وکیل خوب

وکیل

وکیل خوب

موسسه حقوقی عدالت گستر با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری آماده ارائه انواع خدمات حقوقی و وکالت در مراجع حقوقی کیفری دیوان عدالت خانواده و سایر مراجع حقوقی و اداری توسط وکیل و مشاوره حقوقی در مشهد و تهران می باشد. 09154426004
09154569219
09363081461
05136075900
05136065768
تـــــهــــران

09190801679
09196128725
09928608250

  • ۰
  • ۰

 

 

جرم مزاحمت تلفنی در قانون از جرایم کیفری می باشد که دردادگاه و دادسرا قابل پیگیری می باشد.

 

چگونگی رسیدگی در دادسرا

بعد از مشخص شدن از طرف دادسرا برای صاحب خط و تلفن همراه اخطاریه ارسال می شود و دادسرا به تحقیق بپردازد و ایشان را احضار می کند. اگر فرد متخلف برای بار اول حاضر نشود بار دوم اخطاریه برایش فرستاده می شود. در صورت سومین بار اگر دادسرا دلایل جرم را قوی بداند حکم جلب نسبت به وی صادر می کند. در طول بازپرسی اگر فرد مزاحم ، مزاحمت را پذیرفت پرونده همراه کیفرخواست به دادگاه برای صادر کردن رای فرستاده می شود. البته ممکن است مزاحم استعلام را قبول نداشته باشد با این وجود تا زمانی که فرد اقرار کند بازجویی ادامه پیدا می کند در صورتی که دلایل کافی باشد با گرفتن قرار مناسب پرونده مراحل بعدی خود را طی می کند.یکی از روش هایی که بتوان مزاحمت تلفنی را ثابت کرد صدای ضبط شده می باشد که جزء اماره ( دلیل ) محسوب می شود  البته گاهی دادیاران ، بازپرس ها ، قضات به دلیل اینکه تکنولوژی پیشرفت کرده است این دلیل را نپذیرفتند.  چون ممکن است صدا ساختگی باشد

طبق ماده 641 قانون مجازات اسلامی فرد مزاحم 

از یک تا شش ماه حبس دارد اگر شاکی هم گذشت کند تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نمی شود چون این جرم از جرایم عمومی است و جزء جرایم غیر قابل گذشت است .۱.مزاحمت تلفنی چیست ؟۲.فرد که مزاحم تلفن است چه مجازاتی دارد ؟۳.مزاحمت تلفنی به چه صورت امکان پذیر است ؟۴.برای شکایت از مزاحم تلفن باید چگونه اقدام کرد ؟

 

مزاحمت تلفنی:

مزاحمت تلفنی یک عمل آگاهانه است که به هنگامی که کشف شود فرد دچار مسئولیت کیفری می شود ، و برابر قانون مجازات می شود.در این مورد مزاحمت از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی ، علاوه بر اینکه تلفن اشخاص حقیقی یا حقوقی را مشغول می کند باعث از بین بردن آسایش افراد و آزار و اذیت آنان هم می شود.

عنصر قانونی

براساس قانون مجازات اسلامی ماده 641 آن مزاحمت چه با تلفن و چه با دستگاه های مخابراتی دیگر باشد جرم است و مجازات دارد. ( همچنین تبصره 2 ماده 14 قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 1366 نیز نشان دهنده همین مطلب می باشد)

استعلام کلانتری از مخابرات

شاکی با نامه ای که دادگاه برای کلانتری که جهت تکمیل کردن تحقیقات می نویسد می تواند به دادیاری یا بازپرسی شکایت کند. کلانتری از مخابرات نسبت به شماره تلفن استعلام می گیرد و پرینت مکالمات تلفنی را تقاضا می کند که مزاحم را شناسایی کند

 

بخش حقوقی مخابرات

نامه به بخش حقوقی شرکت مخابرات فرستاده می شود . در این بخش چه تلفن و خط عادی باشد چه عادی نباشد مورد ردیابی قرار می گیرد حتی علاوه بر تلفن و خط مخابرات می تواند خود گوشی تلفن را که از آن تماس گرفته شده است را ردیابی کند . که آخرین تماس چه زمانی بوده و چه سیم کارتی درآن فعال بوده است.

صورت های مختلف مزاحمت تلفنی

1. سکوت ، فوت کردن و سوت کشیدن در گوش2. به مخاطب فحاشی کردن یا حرفای رکیک گفتن و در مواردی خبرهای دروغ را به مخاطب دادن حتی به مخاطب تهمت های ناروا بزند که عواقب بدی را به همراه داشته باشد.3. خبرهای دروغ و تکان دهنده دادن که باعث شوک آنی فرد و برهم زدن آرامش افراد می شود.

  • ۹۸/۰۷/۱۵
  • وکیل خوب

جرم مزاحمت تلفنی در قانون